Sofias Aquatic adventures

Sofias Aquatic adventures

Om denna sida

Här kommer jag publicera texter och bilder på mina kar och om vad som händer däri. Jag har även en sektion för mina blommor och övriga växter.

Större kar

TanganyikakaretPosted by Sofia Thu, June 12, 2008 08:35:38

Blog Image

Tanganyikacikliderna har nu fått flytta till köket till 100 litersakvariet. Det har gått i 2,5 vecka med de gamla pumparna parallellt med det ytterfilter (med faxekalksdel i sig) de ska ha i detta akvarium. De fick med kolstenen men inte gruset då jag valt att byta till vit sand istället. De fick även hålstenar, vilka de gillar att simma igenom och gömma sig i:-)

Igår tog jag bort kolstenarna och de gamla pumparna.

Mycket att fixa med rent estetiskt om jag ska ha kvar detta akvarium. Värmaren går inte att sänka, varför den syns mitt i hur jag än placerar den. Stör mitt estetiska sinne. Det illgröna strilröret bör ju också bytas till ett mörkt, mer diskret sådant...Placeringen av hela akvariet bör flyttas till mindre solbelyst plats om jag ska behålla det. Den lilla guldancistrusen jobbar tappert, men han/hon hinner inte med att hålla undan algerna. Man ser dock var den arbetat under natten:-) Cikliderna har nog berövat den på ena ögat så den går under namnet Enögda Bill...så hoppas det är en hanne:-) (Den syns till höger i bilderna nedan)

Blog ImageBlog Image

  • Comments(0)//sofiaqua.exobiotic.net/#post31

10 nya små snäcklekare:-)

TanganyikakaretPosted by Sofia Sun, April 06, 2008 21:46:17

Fått hem mina 10 små snäcklekare. De är så små jämfört mot de andra, kanske 1.5-2 cm långa? T o m de gamla snäcklekarna ser stora ut jämfört med dem...

Blog ImageBlog ImageBlog Image

De har även fått 26 vackra snäckor från Tangayikasjön. Låter dem dock ha kvar vinbärssnäckorna också då de snäckor som kom med denna leverans var ganska små. De stora snäcklekarna föredrar nog vinbärssnäckorna tills jag hittar några större Tangayikasnäckor.

Även en liten ancistrus "orange" (gul med bruna fläckar) fick flytta med för att hjälpa guldancistrusen äta alger på nätterna. Än så länge går det bra då de i dagsläget bara är ca 3cm stora, men annars är karet alldeles för litet för två ancistrus...har dock som sagt en klar plan att byta till ett stort akvarium väldigt snart så tro inte att jag ska ha dem såhär mer än en månad, så de kommer inte hinna växa ur det.

Karet är nu som sagt alldeles för litet så min första lön när jag har bytt arbete kommer få gå till ett 190-liters hörnakvarium. Ska bli lite kul att få se dem i en bättre miljö för dem så de börjar visa sina beteenden och kanske leker...vem vet:-)

Ska nog ha vit fin sand och hålsten. Gjort ett liknande akvarium tillsammans med min kollega, Christian Brams, på akvarieavdelningen på mitt nuvarande jobb på ZooKompaniet i Gamlestaden och det blev riktigt fint. Ska ta ett par kort på det innan jag slutar där på fredag och lägga ut här så ni kan se lite hur jag tänker:-) Har några ideer om vad jag vill göra annorlunda denna gång, men i stort vill jag ha den skira vita sanden mot de små ljusa snäckorna och snäcklekarna. Blir en fin kontrast till mitt andra akvarium, en helt annan tavla att se på:-)

Den 14/4 börjar jag på akvarie- och zooavdelningen på Plantagen Tagene istället. Ska bli spännande.

  • Comments(0)//sofiaqua.exobiotic.net/#post14

Mina snäcklekande cikliders tillfälliga kar

TanganyikakaretPosted by Sofia Sun, March 30, 2008 22:42:26

Här kommer lite bilder på mitt lilla ciklidkar på 60 liter. Jag har fått dessa fiskar av Karin Stillberg. Ska skaffa ett 190 liters hörnakvarium till dem så snart jag har råd. För till fället är det följande i detta lilla kar:

2 st Julidochromis regani "kipili"
3 st Lamprologus multifasciatus

samt en liten guldancistrus

I övrigt har jag Vallisnera americana "mini ntwister", kolsten/lavasten och fin sand. Snäckskalen är vinbärssnäckor, men jag ska på sikt byta dessa till snäckor från Tangayikasjön.

Har beställt riktiga snäckskal från Tangayikasjön och 10 små Lamprologus multifasciatus som kommer nästa vecka. Har även beställt svarta och gula calvusar som kommer med nästa leverans till jobbet. På sikt får det eventuellt flytta hem ett par stycken calvusar till mitt kommande 190-literskar...får se hur de ser ut in real life när de kommer:-)

Så här ser det dock ut i akvariet just idag:Blog Image

Blog Image

Lamprologus multifasciatus

Blog ImageBlog Image

Julidochromis regani "kipili"

Blog Image

  • Comments(0)//sofiaqua.exobiotic.net/#post6