Sofias Aquatic adventures

Sofias Aquatic adventures

Om denna sida

Här kommer jag publicera texter och bilder på mina kar och om vad som händer däri. Jag har även en sektion för mina blommor och övriga växter.

Annas brudbukett

Växter o BalkongenPosted by Sofia Sun, October 12, 2008 23:42:04
Brudbuketten jag gjorde till min vän Anna =)

Blog ImageBrudbukettillverkning pågår i vårt kök kvällen innan bröllopet:-)
Hade aldrig gjort en brudbukett innan, bara bordsdekorationer och buketter på kvällskurser på Munkeröd. Nervöst, då jag så gärna ville åstadkomma det bästa till min vän Anna på hennes stora dag. Övade på snittning och oasis på en bordsdekoration dagen innan samt testade grovt på en oasisbit i hållaren strax innan jag gav mig på "the real thing"...
Ett stort tack till mina kollegor (florister) på jobbet som berättat hur jag skulle låsa blommorna så de inte ramlar av i vinden eller när bruden slänger med buketten:-)

Blog ImageNej, inte helt nöjd, jobbade lite till på den, ffa i droppen och med murgröna runt om.
Växtmaterialet vi använde var: avalanchroser i champange och vitt, vita prärieklockor, brudslöja, sisalis och murgröna.

Blog ImageAnna och Jon, sedda från läktaren, i kyrkan vid altaret i Älvsborgs fästnings kyrka den 12 juli 2008:-) (August är med i mammas mage:-) )

Blog Image
Riskastning på gången utanför kyrkan. (Trots blåst lossnade bara en liten kort murgrönekvist, resten satt som berget:-) )

Blog Image
Här minglas det på den lilla altanen/bryggan vid kanonerna med skumpa och brudtårta innan vi åkte in till Vasastan för middag och bröllopsdans.
Detta är tyvärr den bild där buketten syns som närmast i klart skick med vår kamera då kameran blev kvar i taxin in till middagen....Ett tack till taxichaffören som lämnade den till polisen så vi fick den åter.
Min syster (hon i rosa kappa på bilden) har tagit bilder på middagen och buketten å mina vägnar senare under kvällen, men jag har inte tillgång till dem nu. Ni får se dem senare:-)
Tack för alla råd och hjälp från kollegor och från Avenyns blommor (där vi köpte materialet) och tack Anna vännen för att du ville att jag skulle göra din bukett, det var en ära att bli tillfrågad. Roligt var det också :-)

  • Comments(1)//sofiaqua.exobiotic.net/#post35

Tema "Tagetes" på balkongen i år:-)

Växter o BalkongenPosted by Sofia Thu, June 12, 2008 09:04:02
Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageAlla sorter har inte kommit i blom ännu, återkommer med mer bilder och vad sorterna heter. Clematisen, Dr Ruppel, har torkat ut av blåsten de senaste dagarna så inte så fin på bilden tyvärr, men den kommer igen. Nu måste jag rusa...:-)

  • Comments(0)//sofiaqua.exobiotic.net/#post33

Namnsdagspresent från min lilla mamma:-)

Växter o BalkongenPosted by Sofia Thu, June 12, 2008 08:54:10

Blog ImageEn Zonalpelargon från Botaniska Trädgårdens lilla affär, "Kronprinsessan Mary", visst är hon fin:-)

Blog Image

Frågade om det inte var en avd jag kallar Rosenpelargon? De visste inte utan bad mig ringa deras trädgårdsrådgivare. De på mitt jobb, Plantagen Tagene, som arbetar med växterna menade att Rosenpelargon var en sorts zonalpelargon. Lovade att ta med blomma och visa dem, men glömmer det hela tiden när de är där samtidigt som jag...så tänkte att jag lägger en bild här så jag kan visa dem och se vad de tror. Jag tror detta är en Rosenpelargon:-)

Fin är den i vilket fall, Tack mamma:-)

  • Comments(0)//sofiaqua.exobiotic.net/#post32