Sofias Aquatic adventures

Annas brudbukettVäxter o Balkongen

Posted by Sofia Sun, October 12, 2008 23:42:04

Brudbuketten jag gjorde till min vän Anna =)

Blog imageBrudbukettillverkning pågår i vårt kök kvällen innan bröllopet:-)
Hade aldrig gjort en brudbukett innan, bara bordsdekorationer och buketter på kvällskurser på Munkeröd. Nervöst, då jag så gärna ville åstadkomma det bästa till min vän Anna på hennes stora dag. Övade på snittning och oasis på en bordsdekoration dagen innan samt testade grovt på en oasisbit i hållaren strax innan jag gav mig på "the real thing"...
Ett stort tack till mina kollegor (florister) på jobbet som berättat hur jag skulle låsa blommorna så de inte ramlar av i vinden eller när bruden slänger med buketten:-)

Blog imageNej, inte helt nöjd, jobbade lite till på den, ffa i droppen och med murgröna runt om.
Växtmaterialet vi använde var: avalanchroser i champange och vitt, vita prärieklockor, brudslöja, sisalis och murgröna.

Blog imageAnna och Jon, sedda från läktaren, i kyrkan vid altaret i Älvsborgs fästnings kyrka den 12 juli 2008:-) (August är med i mammas mage:-) )

Blog image
Riskastning på gången utanför kyrkan. (Trots blåst lossnade bara en liten kort murgrönekvist, resten satt som berget:-) )

Blog image
Här minglas det på den lilla altanen/bryggan vid kanonerna med skumpa och brudtårta innan vi åkte in till Vasastan för middag och bröllopsdans.
Detta är tyvärr den bild där buketten syns som närmast i klart skick med vår kamera då kameran blev kvar i taxin in till middagen....Ett tack till taxichaffören som lämnade den till polisen så vi fick den åter.
Min syster (hon i rosa kappa på bilden) har tagit bilder på middagen och buketten å mina vägnar senare under kvällen, men jag har inte tillgång till dem nu. Ni får se dem senare:-)
Tack för alla råd och hjälp från kollegor och från Avenyns blommor (där vi köpte materialet) och tack Anna vännen för att du ville att jag skulle göra din bukett, det var en ära att bli tillfrågad. Roligt var det också :-)

Ikeainköp till våra små fyrfota vänner:-)Mina Råttor

Posted by Sofia Thu, June 19, 2008 20:36:33

Var på Ikea med Mattias och mamma och köpte resesäng och barnstol till Mirja, min systerdotter...och det slank med en liten leksak till mina älskade busfrön också:-)

Det roligaste är att den var rolig i ca 30 min sen var den självklar, färdigutforskad. Något som höll sig intressabt i flera dagar var dock det omslagspapper till en blomsterbukett som Mattias slängde in till dem, det går att riva i och släpa runt, att bygga bo i...you name it, det var kul...de är för lustiga, man vet aldrig vad de finner roligast och vad de använder olika saker till. Halva deras charm:-)

Mumlan undrar om den är något rolig och god att bita i.

Blog Image

Viffslan och Toffslan utforskar de olika facken.

Blog ImageBlog ImageBlog Image

Tema "Tagetes" på balkongen i år:-)Växter o Balkongen

Posted by Sofia Thu, June 12, 2008 09:04:02

Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageAlla sorter har inte kommit i blom ännu, återkommer med mer bilder och vad sorterna heter. Clematisen, Dr Ruppel, har torkat ut av blåsten de senaste dagarna så inte så fin på bilden tyvärr, men den kommer igen. Nu måste jag rusa...:-)

Namnsdagspresent från min lilla mamma:-)Växter o Balkongen

Posted by Sofia Thu, June 12, 2008 08:54:10

Blog ImageEn Zonalpelargon från Botaniska Trädgårdens lilla affär, "Kronprinsessan Mary", visst är hon fin:-)

Blog Image

Frågade om det inte var en avd jag kallar Rosenpelargon? De visste inte utan bad mig ringa deras trädgårdsrådgivare. De på mitt jobb, Plantagen Tagene, som arbetar med växterna menade att Rosenpelargon var en sorts zonalpelargon. Lovade att ta med blomma och visa dem, men glömmer det hela tiden när de är där samtidigt som jag...så tänkte att jag lägger en bild här så jag kan visa dem och se vad de tror. Jag tror detta är en Rosenpelargon:-)

Fin är den i vilket fall, Tack mamma:-)

Större karTanganyikakaret

Posted by Sofia Thu, June 12, 2008 08:35:38

Blog Image

Tanganyikacikliderna har nu fått flytta till köket till 100 litersakvariet. Det har gått i 2,5 vecka med de gamla pumparna parallellt med det ytterfilter (med faxekalksdel i sig) de ska ha i detta akvarium. De fick med kolstenen men inte gruset då jag valt att byta till vit sand istället. De fick även hålstenar, vilka de gillar att simma igenom och gömma sig i:-)

Igår tog jag bort kolstenarna och de gamla pumparna.

Mycket att fixa med rent estetiskt om jag ska ha kvar detta akvarium. Värmaren går inte att sänka, varför den syns mitt i hur jag än placerar den. Stör mitt estetiska sinne. Det illgröna strilröret bör ju också bytas till ett mörkt, mer diskret sådant...Placeringen av hela akvariet bör flyttas till mindre solbelyst plats om jag ska behålla det. Den lilla guldancistrusen jobbar tappert, men han/hon hinner inte med att hålla undan algerna. Man ser dock var den arbetat under natten:-) Cikliderna har nog berövat den på ena ögat så den går under namnet Enögda Bill...så hoppas det är en hanne:-) (Den syns till höger i bilderna nedan)

Blog ImageBlog Image

Rensat lite näckrosor:-)254 Liter

Posted by Sofia Thu, June 12, 2008 08:24:20

Blog Image

Rensat bort lite näckrosblad, då dessa tar över, och förnyat Rotala Indican, genom att riva upp den och ta de toppar som såg fina ut, i hopp om att den sätter fart igen. Rotalan är så vacker när den blir sådär yvig och röd och bubblar, men den verkar ha stannat av i ett par veckor nu. Kanske pga värmen eller kamp med näckrosorna. Får se om jag får fart på den igen:-)

Blog Image

Lyxig söndagsmiddag, kvällsmys och en ny klätterställning:-)Mina Råttor

Posted by Sofia Wed, June 11, 2008 16:50:03

Var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen så här kommer lite bilder från maj-juni på mina små vänner :-)

Lite söndagsmiddag till våra älsklingar: sallad, skinka, morot, palsternacka, äpple, tomat och gurka...gott, gott i gott gott! Klart man ska ha lite söndagsfest som råttisar också! :-)

Blog Image

Blog Image

Här sitter jag och Mattias och sällskapar med våra fyrbenta vänner med kvällstet. De älskar att klättra runt på oss och Viffslan spanar här ut i hallen dit hon inte vågat hoppa ut...ännu:-)

Blog Image

Mymlan är mer planlös, hon mest ser om det går att ta sig fram...här kommer jag! :-) Listerna har husse och matte redan gett upp. De gnager på annat också, men de är gooooda...jaja, de var ändå fula och rummet är inte stort så vi får väl byta dem innan vi ev flyttar:-) Faktiskt värt det iaf för de är så sociala, roliga och charmiga krabater:-) De är ju ändå födda till gnagare, det viste vi ju när vi köpte dem.

Blog Image

Husse har byggt en klätterställning till våra vänner då Viffslan uppenbart verkade deppig när vi tog bort skrivbordet (med alla farliga sladdarna på) som hon tyckte om att klättra på. Roligast var nog när husse senare hängde dit en dassrulle med en liten bit papper på på klykan längst upp på grenen. Var nog lika kul för dem att undersöka som för oss att kolla på dem:-)

Blog Image

Annars lite fega Toffslan var den som vågade upp och undersöka ställningen först!?:-)

Blog ImageBlog ImageBlog Image

Barken på grenen var god och funkade lite som distraktion från listerna...men listerna är nog godast att vässa gaddarna på iaf, de sitter ju fast och ger motstånd...utom räddning iaf så dom får hållas:-) Kinapinnar som matte och husse får när de köper sushi är annars goda och funkar att vässa ner tänderna på! :-)

Efter ansningen...254 Liter

Posted by Sofia Tue, May 06, 2008 19:54:22

Såhär såg det ut i slutet av förra veckan när jag hade frisknat till efter febern och ansat mitt akvarium. Hann aldrig lägga ut bilderna då, så de kommer nu. Kul som jämförelse mot hur det såg ut innan. Blev en 5 litersbunke, sammanpressat till max, med växter att slänga och en 3-literspåse med växter till jobbet. Blog ImageBlog Image