Sofias Aquatic adventures

Sofias Aquatic adventures

Om denna sida

Här kommer jag publicera texter och bilder på mina kar och om vad som händer däri. Jag har även en sektion för mina blommor och övriga växter.

Phju, vilket busfrö!:-)

Mina RåttorPosted by Sofia Wed, April 16, 2008 09:09:44

Lilla My är verkligen ett energiknippe!? Kanske har jag vant mig vid att mina två större tjejer lugnat sig från bebisbushumöret, men My är nog snäppet energiskare än vad Toffslan och Viffslan var.

Tror lite är att My var ca 2 månader när hon kom hem till oss och att vi i djuraffären givetvis inte hunnit hantera henne på det sätt som jag hanterade och gosade med Toffslan och Viffslan från det att de var väldigt små. My har nog helt enkelt inte riktigt vant sig vid att vara hos oss ännu. Hon går ju att hantera och plocka upp, men tror nog fortfarande att det alltid ska hända något stort när jag plockar upp henne, som att hon kan flyttas till ett nytt hem osv och då blir hon givetvis lite stressad. Hon är dock trots detta en väldigt nyfiken, pigg, glad och social liten tjej, så jag får nog bara ge det lite tid och träning.

Inbillar mig att hon är rädd att jag ska ta henne från hennes nya hem och kompisar igen, som fallet blev när jag tog henne från syskonkullen i affären och tog hem henne hit till mina två tjejer...jag upplever henne lugnare om någon av tjejerna sitter med henne på mig. Får väl börja öva henne så tills hon landat riktigt i sitt nya hem och ser att vi inte ska ta henne därifrån utan bara vill gosa med henne:-)

Att få henne rumsren kommer bli nästa bit...Just nu åker hon endast in i buren med ett "fy" om hon kissar, pluttarna låter jag offtast passera obemärkt om de inte blir väldigt många. Måste ju börja i någon ände med uppfostran. Tror lite av pluttandet även är att hon blir lite stressad när jag tar upp henne och går med henne från buren, så det sköter sig nog lite själv sedan när hon lugnat sig. Viktigast för mig är att hon inte kissar, det förstör mest om det sker på fel plats, det andra går lätt att städa undan. Inte kissa och inte bita (vilket ingen av mina gjort hittills, inte ens vid medicinering eller kloklippning) och att de litar på mina och Mattias händer. Det känns som det viktigaste för mig i min uppfostran av mina små vänner.

My var ute på sitt första stora äventyr på fri hand med polarna igår kväll. Hon var som vanligt ganska orädd och nyfiken och rantade med de stora med näsan i marken och sniffade och klättrade och upptäckte. Jag och Mattias satt på golvet med dem, vilket de gillar. Då klättrar de gärna över knät och skuttar högt i luften och busar, försöker dricka ur Mattias tekopp, klättrar mellan Mattias och mig och uppenbart tycker att det är kul att vi sitter med. Mysigt!:-) My var uppe och klättrade på oss hon också:-) Efter ca 45 min - 1h hände det en kissolycka, så då fick äventyret sluta, men det var bra för att vara första utevistelsen, hon är ju bara 2 månader och har bara varit hos oss i 1 vecka drygt:-) Kul att se när de är så där pigga och glada, upptäcker och leker bara:-)

Jättetacksam om ni har tips och råd ang uppfostran:-) Lägg gärna in kommentarer isf

  • Comments(0)//sofiaqua.exobiotic.net/#post22