Sofias Aquatic adventures

Sofias Aquatic adventures

Om denna sida

Här kommer jag publicera texter och bilder på mina kar och om vad som händer däri. Jag har även en sektion för mina blommor och övriga växter.

En vecka senare:-)

254 LiterPosted by Sofia Sat, April 26, 2008 13:06:51

Här kommer lite "efter-bilder":-)

Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog Image

Näckrosorna tar verkligen fart sedan jag tog bort Cryptocorynen. Lustigt då ingen av dem eg skymdes av den andre. Måste varit kemisk maktkamp mellan deras rotsystem!? Lite häftigt:-)

Blog ImageBlog ImageBlog Image

Här kämpar min Aponogeton madagascarensis. Den hämmas ev av näckrosorna och den höga temperaturen, men kämpar på bra iaf. Lyckats få ut 5 nya blad iaf utan att min stora siames hunnit slå av dem med stjärtfenan. Kul:-)

Blog ImageTillsatte endast doserna med KNO3 och K2SO4 vid förra vattenbytet för att se om jag fick mer balans i näringsvärdena då PO4- och Fe-värdena var lagom för ett växtkar (PO4: 2,0 mg/l och Fe: 0,2 mg/l).

Fick mindre grönalger på framrutan, men växterna stannade av något. Detta märkte jag ffa på rotalan som bromsade sin tillväxt. Bidragande orsak till mindre alger på rutan kan ha varit att min fiskfodermatare stängt foderluckan i ett par dagar utan att jag märkte detta, varför mina små vänner säkert varit mer ihärdiga att äta av algerna under dessa dagar:-)

Nu har jag doserat som vanligt igen med växtnäringen av allt utom CaCl, då ännu inte införskaffat detta och mina Ca-stenar är slut. Tillväxten tog fart igen. Även införskaffat ett NO3-test, då NO2-testet inte säger mig något om tillgängligheten av N för växterna. Ännu ej hunnit/orkat göra alla tester igen och se vad som förbrukats sedan tillförde näring i onsdags samt vad NO3-värdet ligger på. Får bli morgondagens projekt (...om inte jag blir sjuk, påväg att bli förkyld...). Får testa mig fram några gånger och se vad som styr de olika växterna:-) Tror även mitt temperaturproblem är en bov i dramat, tror inte att de flesta växterna riktigt gillar när temperaturen går över 27-28 grader (...inte fiskarna heller är jag rädd). Oroar mig lite inför sommaren då vattnet brukar bli varmt av rummets värme, nu har jag ju bara problemet många lysrör som värmer, sen tillkommer ju den värmen också...måste fixa en fläkt av något slag tils dess. Värmaren är helt urdragen och temperaturen går iaf över 28 grader, trots att rumstemperaturen är 22-23 grader...

Kul att se att det växer bra iaf:-) Har ju växt ganska mycket på en vecka, trots långsammare tillväxt i början av veckan. Köpt till två 54W T5 armaturer som jag tänker bygga in i mina gamla ramper och pressa på lite mer CO2. Men först måste jag lösa fläktproblemet då jag redan har problem med lite för hög temperatur i akvariet. Projektet fortsätter:-)

  • Comments(0)//sofiaqua.exobiotic.net/#post25