Sofias Aquatic adventures

Sofias Aquatic adventures

Om denna sida

Här kommer jag publicera texter och bilder på mina kar och om vad som händer däri. Jag har även en sektion för mina blommor och övriga växter.

Lördagsmorgon med våra små vänner:-)

Mina RåttorPosted by Sofia Sat, April 26, 2008 13:27:17

Jag är inte lika morgonpigg som mina små fyrfota vänner. Min morgonrock är väldigt rolig då den går att klättra upp för och nerför och in och ut genom armar osv:-) Här är Toffslan och Mymlan i full fart med att springa kors och trärs över matte:

Blog Image

Toffslan är lite "äldre" och lugnare. Ganska gott att sitta och kura ett ögonblick hos matte:-)

Blog Image

Här är familjens vilde, Mymlan. Men vansinnigt charmig och lite ful-söt:-) Hon är verkligen en liten "My" i personligheten, hon bara kastar sig ut på äventyr, inte sällan resulterande i att hon ramlar i golvet, men lika glad och obekymrat springer hon vidare. Hon är en rolig liten prick:-)

Blog Image

Hon är inte lätt att hinna fånga på bild...

Blog Image

Denna långa spegel har stått som stop i dörren in till deras rum när de är ute och springer, så att de ej kommer ut i resten av lägenheten och råkar gnaga på sladdar och annat farligt. Den kommer dock inte stoppa denna lilla dam länge till...sen får vi hitta på en annan lösning, men rädd att vår lilla vilde kommer ta sig över allt innom tid:-) Kan dock inte riktigt bli arg på henne, hon vill ju bara ut och upptäcka världen:-) De andra två är inte sena på att se vad minstingen gör och göra likadant...

Mattias fick skruva bort översta handtaget på skrivbordshurtsen i deras rum då Mymlan lärt Viffslan klättra på handtagen. Viffslan klarade ta sig upp på skrivbordet i torsdags. Då det finns sladdar och andra mindra råttanpassade saker där fick vi ta bort sista trappsteget på deras lilla "stege" så de inte kan komma den vägen mer. Vi får se vad de hittar på då? Kan inte sluta fascineras över deras oerhörda uppfinningsrikedom, smarthet (att lista ut samband och ta sig fram) och smidighet. Inte undra på att de är överlevnadsdjur och ställer till stora problem som vilda och skadedjur!? Men häftiga är de! Och som tama oerhört roliga, sociala och tillgivna:-)

Blog ImageBlog Image

Mymlan är nog lite allmän frivillig testpilot inom deras lilla flock. De fick smaka på kokt ägg idag. Toffslan vågade först inte äta. Mymlan bara slängde sig i fatet och då kom Viffslan och såg att hon äter ju så då är det ok. Därefter åt Toffslan också med god aptit. Ytterligare en egenskap som gör dem så svåra att bekämpa som vilda skadedjur; de skickar fram en testpilot om det är någon ny föda. Alltså kan du inte lägga ut ett direktverkande gift eller fånga flera råttor i samma fälla. De ser vad som händer med den svagaste först. Grymt, men smart i överlevnadssynpunkt! Diggar dessa djur, de är smarta! Mymlan tror jag inte är "svagast" i rang i flocken, eller kommer nog inte bli det iaf när hon blir äldre för hon är kaxig, men hon är nog bara mer våghalsig, men iaf, beteendet hos Toffslan och Viffslan är nog en del av den nedärvda överlevnadsinstingten att ta det försiktigt med ny mat. Imponerad.

  • Comments(0)//sofiaqua.exobiotic.net/#post26