Sofias Aquatic adventures

Sofias Aquatic adventures

Om denna sida

Här kommer jag publicera texter och bilder på mina kar och om vad som händer däri. Jag har även en sektion för mina blommor och övriga växter.

Större kar

TanganyikakaretPosted by Sofia Thu, June 12, 2008 08:35:38

Blog Image

Tanganyikacikliderna har nu fått flytta till köket till 100 litersakvariet. Det har gått i 2,5 vecka med de gamla pumparna parallellt med det ytterfilter (med faxekalksdel i sig) de ska ha i detta akvarium. De fick med kolstenen men inte gruset då jag valt att byta till vit sand istället. De fick även hålstenar, vilka de gillar att simma igenom och gömma sig i:-)

Igår tog jag bort kolstenarna och de gamla pumparna.

Mycket att fixa med rent estetiskt om jag ska ha kvar detta akvarium. Värmaren går inte att sänka, varför den syns mitt i hur jag än placerar den. Stör mitt estetiska sinne. Det illgröna strilröret bör ju också bytas till ett mörkt, mer diskret sådant...Placeringen av hela akvariet bör flyttas till mindre solbelyst plats om jag ska behålla det. Den lilla guldancistrusen jobbar tappert, men han/hon hinner inte med att hålla undan algerna. Man ser dock var den arbetat under natten:-) Cikliderna har nog berövat den på ena ögat så den går under namnet Enögda Bill...så hoppas det är en hanne:-) (Den syns till höger i bilderna nedan)

Blog ImageBlog Image

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.